Dr Mikao Usui Sensei som hans elever i Japan kallar honom är grundaren av Usui system of Reiki. Han är född den 15 augusti 1875 i byn Yago i Yamagata distriktet i Gifu prefektur i Japan. Man tror att han började vid Tendai Buddhist skola när han var 4 år. Han studerade också kiko. Den Japanska versionen av qi gong. Som är en hälsostärkande och helande disciplinform som baseras på utvecklingen och användandet av livsenergi. Usui fann att man var tvungen att först bygga upp sin energidepå för att sedan ge bort den när man behandlade. Han undrade om det var möjligt att ge energi utan att tömma eller ge den från sig själv. Han fortsatte att studera i japan, kina och Europa. Reiki kom spontant till honom när han praktiserade meditation på Mt. Kurama.

Usui sensei var entusiastisk i sitt lärande och arbetet med sina studier. Han reste till Europa och Kina för att utveckla sin studier och kunskaper. Hans undervisningsplan inkluderade medicin, psykologi och religion men även spådomar. Vilket asiater varit övervägande skickliga i och funnit värde i. Det tros att han kom från en rik familj som hade råd att skicka sin barn till skola. Eventuellt blev han sekreterare hos Pei Gotoushin överhuvud för hälso och välfärdsdepartementet och som senare blev huvudansvarig i Tokyo. Kontakterna som Usui sensei fick i detta arbetet hjälpte honom att bli en framgångsrik affärsman. Usui Sensei var också medlem av Rei Jyutu Ka en metafysisk grupp som var hängivna att utveckla psykiska förmågor. 

1914 var Usui´s personliga och affärsliv var under nedgång. Med sin känsla som spiritualist Så tillbringade Usui Sensei mycket tid med att meditera på kraft punkter på Mt. Kurama. Han hade fått en tidig buddhistträning. Så han bestämde sig för att resa till sitt heliga berg där. Han var anmälen till Isyu Guo. En 21 rekreationskurs som sponsrades av Tendai Buddhist Templet som var lokaliserat i närheten, Vi vet inte säkert vad han åtagen att göra för under denna träning. Men troligtvis var det fasta, meditation, chanting (sånger) och bön som ingick i programmet. Vad man ytterligare vet är att det fanns ett litet vattenfall på Mt. Kurama dit människor än idag går för att meditera. Meditationen utförs stående under vattenfallet man låter vattnet flöda över toppen av huvudet för att kronchakrat skulle aktiveras. Japanska Reikimasters tror att Usui använde denna meditation som en del av sin öving. I vilket fall så var det under Isyu Guo träningen som den storslagna Reikienergin kom genom hans kronchakra. Detta intensifierade hans healing förmågor och han insåg att han fått en underbar gåva. Möjligheten att ge healing till andra utan att tömma sin egen energi.

Dr,Churijo Hayashi

Dr. Hayashi var en sjöofficer som dragit sig tillbaka. Han mottog Reiki Master initieringen från Dr Usui omkring 1925 i en ålder av 47 år. 

Till denna dag så var Usui system of healing kortfattat energin i sig självt, symbolerna, initieringsprocessen och Reiki idealen. Det var vad Dr. Usui hade fått under sin magiska upplevelse på Mt.Kurama. Dr. Hayashi fortsatte att utveckla Usui system of healing. Han öppnade Reikiklinik i Tokyo och förde detaljerade register över de behandlingar som gavs. Han använde denna information för att skapa standard positioner och systemets tre olika grader samt initieringsprocessen. 

Hawayo Takata 

Reiki kommet till väst. Hawayo Takata föddes i 24 december 1900 på ön Kauai på Hawaii. Hennes föräldrar var Japanska immigranter och hennes far arbetade på sockerfälten. Fru Takata arbetade mycket hårt när hon växte upp. Hon giftade sig med revisorn på plantagen där hon arbetade. Hans namn var Saichi Takata och de fick två döttrar. I oktober 1930 dog Saichi när han var 34 år gammal och lämnade fru Takata att fostra deras två barn. För att kunna försörja familjen fick hon arbeta mycket hårt och vila lite. Efter flera år så utvecklade hon allvarliga buksmärtor, dåliga lungor och ett nervöst sammanbrott.

Strax efter detta så dog hennes syster och det var hennes plikt att resa till Japan dit hennes föräldrar flyttat för att ge dem det dåliga meddelandet. Hon tog ett ångfartyg och hennes svägerska följde henne. Efter att ha berättat för sina föräldrar om systern så uppsökte hon sjukhuset. Det visade sig att hon hade en tumör, gallsten och blindtarmsinflammation. Efter att ha vilat i flera veckor så var hon redo för operation.

På operationsbordet innan hon skulle opereras frågade hon om de visste något annat sätt att hjälpa henne med hennes problem. "Den här operationen är inte nödvändig". "Den här operationen är inte nödvändig". Hon hade aldrig hört en röst tala till henne på det sättet förut. Hon undrade vad det betydde. Rösten upprepade meddelandet en tredje gång och nu högre. Hon visste att hon var klarvaken och inte inbillat sig rösten. Det var så ovanligt och så fängslande att hon beslöt sig för att fråga doktorn. Hon klev av operationsbordet. Virade ett lakan runt sig själv och bad att få tala med doktorn.

När doktorn äntligen kom så frågade hon om det fanns något annat sätt som hennes problem kunde lösas på. Doktorn kände till Dr. Hayashis Reiki klinik och berättade för fru Takata om den. Det var något hon ville prova. På Reikikliniken så började hon få behandlingar. Hon hade inte hört talas om Reiki tidigare och visste inte vad det var. När de använde sina Reikihänder så kunde de känna vad som var fel med fru Takata. Deras diagnos stämde väl med läkarnas på sjukhuset. Detta imponerade på henne och gav henne förtroende för att de visste vad de gjorde. Två Reikihealers skulle behandla henne varje dag. Värmen från deras händer var så stark att hon trodde de använde någon form av instrument. Hon såg sig omkring men såg inget.

När hon såg de långa ärmarna på kimonon som de bar så trodde hon att hon funnit var de gömde instrumenten. Hon grabbade tag i ärmarna men fann inget. Då berättade han om Reiki och hur det fungerade.

Fru Takata fick dagliga behandlingar och blev bättre och bättre. Inom 4 månader var hon fullständigt botad. Imponerad av resultaten ville hon lära sig Reiki. Det förklarades att Reiki var Japanskt och skulle stanna i Japan. Det fick inte läras ut till en outsider. Fru Takata talade med kirurgen på sjukhuset och övertalade honom att fråga Dr Hayashi att ge tillåtelse för henne att få lära sig Reiki. Eftersom Dr. Hayashi ville lära Reiki till någon mer kvinna än sin fru och fru Takata var så envis. Beslöt han att det skulle bli hon som fick lära sig Reiki med hans fru. Under våren 1936 fick fru Takata första graden i Reiki. Hon arbetade med Dr.Hayashi i ett år och fick sen den andra graden i Reiki.

Fru Takata återvände till Hawaii 1937. Snart kom Dr. Hayashi och hans dotter för att etablera Reiki på Hawaii. Vintern 1938 initierades Hawayo Takata till Reiki Master.Hon var den trettonde och sista Reiki Mastern som Dr. Hayasho initierade. Mellan 1970 och då hon avled den 11 december 1980 så initierade hon 22 Reiki Masters. 

Din rubrik