Fru Takata var bördiga Hawaii på December 24, 1900. I 30-tal gick hon till Japan att besöka hennes familj där. Stunder där blev var hon mycket sjuk och i sjukhuset. Manipulerar gick att fungera, men, som hon var förberedd, höll hon utfrågning ett uttryckaordstäv, ”dig måste inte att gå igenom med denna, där är another långt ". Slutligen hoppade hon av bordlägga som frågar, ”finns det another långt?”, Manipulera hade en släkting som hade kurerats av något på dr.en Hayashis klinik och möjligt till Fru Takata som hon talar med hans släkting. Denna släkting kom med Fru Takata till kliniken och hennes behandlingar där började.

Efter Fru Takata blev brunnen som hon önskade att lära denna för hon själv. However Dr. Hayashi var inte villig att undervisa henne, både för att vara från Amerika och för att vara en kvinna. Till och med de bra nådarna av henne manipulera, Fru Takata var kompetent att övertala dr.en Hayashi som utbildar henne i Reiki. Denna utbildning tog ett år, och i fjädra av 1936, kom med den henne till vad vi skulle nu appellen Reiki jämnt I initialt, och därefter nära avsluta av hennes stag jämnar Reiki II (hon kunde göra allt men påbörjandet andra praktiker).

Efter detta år gick tillbaka hon till Hawaii. I Hawaii märker hon som också är lärd kursen av att ha det mottagareare, värderar i häleribehandlingar. Hon behandlade en kusin men laddade inte, värderade blev denna kusin inte behandlingarna och inte brunnen. Hon behandlade en annan släkting, och denna tid laddade, och denna släkting gjorde stagbrunnen. Således förstärktes traditionen av att ladda för Reiki behandling. Hon öppnade den första Reiki kliniken i den västra världen i 1937.

I 1938 Dr. Hayashi kom till Hawaii för tala turnerar för att främja Reiki. Under denna tid utbildade han Fru Takata som undervisar Reiki, således danande henne vad vi skulle nu appell en ledar- Reiki. På hans retur frågade han henne att komma att se honom, då han tillkallade henne.

Världen kriger II var starta i Europa. Dr. Hayashi syntes till Fru Takata i en dröm som frågar henne att komma till Japan. Hon gjorde detta och grundar dr.en Hayashi med hans sjö- enhetligt ut ur lagring och grinigt. Med det kommande kriga honom visste att det var en tidsfråga, för marinen den skulle appellen honom ut ur avgång och honom skulle frågas att utföra handlingar som han var ej längre kapabel av att göra tack vare hans andliga utveckling.

På denna tid passerade han till Fru Takata ledarskap av Reiki. Han samlade alla Reiki styr och meddelade Fru Takata som är det storslaget, styr av Reiki, och därefter meddelat skulle han byte som hans läkarundersökning förkroppsligar till och med bristning av tre blodkärl. När bristningen och han för de blodkärl dog.

Fru Takata som gås tillbaka till Hawaii och fortsatt använda och undervisning Reiki. Hon undervisade inte annan styr, tills omkring 1970, och, för hennes egna död på December 11, 1980 henne utbildade, 22 Reiki styr:

 • George Araki ***,
 • Barbara McCullogh *
 • Beth grå färg***,
 • Ursula Baylow
 • Paul Mitchell
 • Iris Ishikuro *
 • Fran brunt
 • Barbara Weber Strål**,
 • Ethel Lombardi **,
 • Wanja Twan
 • Virginia Samdahl *
 • Phyllis Lei Furumoto
 • Dorothy Baba *
 • Mary McFadyen
 • John grå färg
 • Stack Bockner
 • Bethel Bhaigh *
 • Harry Kuboi ***,
 • Patricia Ewing *** (För bowling),
 • Shinobu Saito
 • Kay Yamashita (Takatas syster) *
 • Barbara brunt

Som av Januari 1, 2000

*Deceased

Undervisning för ** ej längre det Usui systemet

Undervisning för *** ej längre

Fru Takata namngav inte en efterträdare för hennes död, och som ett resultat har många bestämt sig själv med titeln, den inklusive Barbara Weber strålen och Fru Takatas sondotter, Phyllis Lei Furumoto. Emellertid i anden av traditionella Usui Reiki, dessa så - kallade ”grandmasters” är uneducated i traditionerna och värderar av traditionella Usui Reiki, eller de ego-snubblar för att ge sig trovärdighet.

Två år efter hennes död, någon av Fru Takatas styr mött som en minnesmärke till Fru Takata och att dela information. De bildade den Reiki alliansen då, under ledarskap av Fru Takatas sondotter, Fru Phyllis Furumoto. Alliansen fordrar för att föreställa ”traditionella” Reiki. Dess övar föreställer den Hayashi-Takata härstamningen (inte de Usui teknikerna). Fru Furumoto gick från att bilda alliansen till att kalla hon själv ”Grandmaster” av Reiki, och mer sistnämnd fordrade ”den andliga” härstamning hållaren. Alliansen underhåller ett krav som det ledar- jämnt bör kosta tio tusen US-dollar. Ett försök gjordes av alliansen i 1997 till varumärket den kända ”Reikien” och Usui Shiki Ryoho, som missade i mest länder.

Under tiden fordrade den Barbara Weber strålen också titeln av ”Grandmaster” och fordrat för att ha ”den original- Reikien. ” Slutligen, ändrade hon det känt av det processaa henne undervisade ”strålglans teknik ",

Titeln av Grandmaster har reserverats i traditionella Usui Reiki för banbrytarearna som är ansvariga för att komma med Reiki in i världen. Det är en titel av heder och respekt för de vars försök gjorde Reiki tillgänglig till så många. Dessa inkluderar Mikao Usui, Chujiro Hayashi och Hawayo Takata.

I motsats till traditionella kampsportar som skänker titeln Grandmaster till ett ledar- vem har höjt ett annat ledar- - på vilka pekar HANS ledar-, blir en Store-Grandmaster, har traditionella Usui Reiki som undervisad och övad i det västra och alltigenom världen inte den tradition.

Skola i Japan (Usui Reiki Ryoho Gakkai) har ingen Grandmaster - det är en västra titel, inte en titel som används i japanska Reiki. Huvudet av skola kallas ordföranden.

Den allmänna föreställningen i Usui Reiki är att resonera som Fru Takata namngav inte en efterträdare var, därför att hon realiserade att Reiki inte bör tillhörde någon.